Ragbisté Petrovic vyškolili Pragovku v pokládání pětek

"Jednoznačně jsme vyhráli, ale za týden se střetneme s tradičním rivalem Tatrou Smíchov, a to už bude velmi vyrovnané střetnutí," poznamenal po utkání Brabec. Finalista minulého ročníku Smíchov měl o tomto víkendu stejně jako mistrovská Slavia Praha volno. Utkání Sparta - Havířov a Brno - Vyškov byla odložena pro účast juniorů z těchto týmů na ME U20 v Zenici.  

Ve druhém utkání v A skupině  Praga překvapivě podlehla doma Petrovicím 14:31. Hosté navíc získali jeden bonusový bod za pět položených pětek. "Citelně nám chyběli  z přípravy zranění hráči," přiznal důvody porážky kouč Pragy Eduard Krützner mladší.   

Ragbyová extraliga doznala oproti minulé sezoně značných změn. Soutěž byla rozdělena na dvě skupiny. Pět týmů v  A skupině  tvoří Slavia, Sparta, Praga, Petrovice a Havířov, ve skupině B jsou Tatra Smíchov, Říčany, Dragon Brno, Vyškov a Olomouc.

Tyto týmy  se ve skupinách utkají dvoukolově systémem každý s každým. Poté první tři týmy ze skupin budou hrát spolu nejdříve ve skupině TOP 6 a následně v play off o titul. Zbytek bude hrát ve skupině smrti, ve které se rozhodne o třech sestupujících týmech, neboť extraliga se bude hrát další sezónu v osmi.

Extraliga  po letech nemá svého generálního sponzora, kterým byla dlouhá léta Komerční banka. "Nový ročník by se mohl klidně  nazývat MK extraliga, neboť nový systém uvedl v život sportovní šéf České rugbyové unie Martin Kafka," zaslechli jsme v říčanském ochozu společně s připomínkami k nové soutěži. "Předně tu  budeme mít několik měsíců hodně nepřehlednou soutěž se dvěma tabulkami s různými počty odehraných utkání a pak některé týmy se spolu  vůbec nepotkají,"  nasloucháme dalším poznámkám k rozdvojené extralize.

"V Česku máme momentálně jen šest klubů, které mají na to, aby mohly hrát nejvyšší soutěž. Na jaře se tedy bude hrát v šesti a soudím, že se tím kvalita zlepší. Pro každého pak bude těžší dostat se do finále," souhlasil před začátkem soutěže  se změnami říčanský kouč Brabec.



   VÝSLEDKOVÉ  ZRCADLO (neúplné) 1. kolo) 
3.    RC   Říčany                    

   Praga Praha       
-         Petrovice Praha        14:31 (7:21)

Body:  Backa a Boháč po 5, Forst 4 -     *Pětky 2:5 * Rozhodovali:  Rázga, Tůma, Vítek


Kapitán domácího týmu Pragy Pavel Syrový proti Petrovicím zakládá jednu z akcí, která jako celá řada dalších neskončila úspěchem. Petrovice byly lepší a Pragovce zkomplikovaly ambice hrát TOP 6. (Foto: Petr Skála)


   RC   Říčany          -              RC Olomouc      71:11 (25:8)
Body: Čamrda 11, Opravil, Pachman po 10 a Hemelík, Kučera Karel, Musil, Rohlík, Schlanger, Vrba, Denko a Brabec po 5 – Kvapil 6, Čtvrtníček 5 *  Pětky 13:1 * Rozhodčí: Heřman – Haitman, Livers.


 


Další fotografie Rudolfa Flachse z utkání Říčany - Olomouc  (Klikni a uvidíš !!!) 

Příspěvky uveřejněné jinde a na kterých se podílela redakce ceskeragby.cz
GAMAN, K.:   Petrovice se pasovaly na favorita  (webové stránky RC Havířov: 29.8.2010)   Klikni a uvidíš celý článek
SKÁLA, P.:   Olomoučtí ragbisté dostali v Říčanech výprask  (Olomoucký deník: 31.8.2010)   Klikni a uvidíš celý článek


Další příspěvky o ragbyové extralize na našich webových stránkách

 

SKÁLA, P.:   Extraliga je rozlosována (15.8.2010)   Klikni a uvidíš celý článek