Ragbisté Říčan přivítají v úvodním prvoligovém duelu Tatru



Říčany v ročníku 2013/2014 vypadly v semifinále  s pozdějším mistrem  Pragou a podle umístění v základní části soutěže se umístily na čtvrtém místě. Tatra se do play off ani neprobojovala a skončila celkově pátá.

"Jsme na Tatru připraveni a očekáváme, že vyhrajeme. Do týmu se nám vrátili někteří uzdravení hráči, kteří nám citelně chyběli v uplynulé sezoně a chuť zasáhnout do hry mají i mladí hráči, kteří přišli z juniorského celku. Utkání s Tatrou jsou tradičně velmi tvrdá, ale vždy se hrají v duchu fair play. Nakonec v obou týmech nastoupí hráči, kteří byli u toho, když jsme spolu hráli o mistrovské tituly,"  upozornil  kouč Říčan Martin Javůrek na zdravou rivalitu mezi oběma soupeři.

"Do Říčan jedeme vyhrát," řekl pro ragbyový magazín Českéragby.cz stručně nový kouč Tatry Smíchov Filip Vacek, který v létě  nahradil na trenérském postu  Petra Michovského.

Připomeňme si, že na podzim 2013 Tatra v Praze vyhrála nad Říčany 34:3, ale na jaře 2014 v Říčanech Pražané prohráli 5:16.

Mistrovský tým Pragy čeká nováček soutěže hráči Sokola Mariánské Hory, kteří postoupili přímo do nejvyšší ragbyové soutěže a pro nový ročník se vybavili posilami z Havířova. "Bude to silný tým, který vůbec nepodceňujeme," upozornil na nepřevídatelnost síly soupeře kouč  Pragy Eduard Krützner mladší.

Program  ragbyové extraligy  první kolo

NEDĚLE  31. SRPNA  2014

RC Mountfield Říčany     RC Tatra Smíchov na stadiónu Josefa Kohouta od 15 hodin

RC Sparta Praha     RC Dragon Brno  ....   v Praze  na Podvinném Mlýně od 13 hodin

RC Slavia Praha     JIMI RC Vyškov ...  v Praze v Edenu od 14 hodin

RC Praga Praha     TJ Sokol Mariánské Hory  v Praze ve Vysočanech u Rokytky od  14:00 hodin