Dubnový list z olympijského kalendáře uvádí snímek z ragby

Doplněno 3.4.2009 v 10.00 hodin
 

V kalendáři uvedený snímek nazvaný "Kde je šiška ?" byl nedávno  výstaven  v Praze na výstavě profesionálních sportovních fotografů SPORT 2008, kde  byl věnován  významnému českému a celosvětově uznávanému fotografovi a fotoreportérské legendě Stanislavu Terebovi velký prostor.  Z jeho černobílých  snímků byl sestaven celý  kalendář olympioniků. "Kalendář  se tak stal  oknem do historie sportovní fotografie a provází rok 2009  rozličnými disciplínami - od kolové, veslařských závodů, fotbalu, házené, hokeje, atletiky přes basketbal až k  ragby," psalo o výstavě Českeragby.cz v době jejího konání.   Klikni a uvidíš celý článek !!!

Nutno připomenout, že snímek Stanislava Tereby z ragby,který provází majitele kalendáře ČOV měsícem dubnem 2009,  byl na listopodové výstavě  fotografem popsán zmatečně jako momentka ze zápasu Praga - Slavia. Autor článku se však domnívá, že jde o utkání Praga - Tatra hrané soudě podle nafukovací haly v pozadí na Spartě v Praze 9. Zápas těchto soupeřů se tam mohl hrát, neboť vedel ligy se hrálo i  o Pohár předsednictva Svazu ragby, ve kterém tradičně hrála Praga, Tatra a občas i Sparta, jež mohla být pořadatelem turnaje, aby nám to všechno logicky zapadalo do sebe.

Na kalendář 2009 Českého  olympijského  výboru Českeragby.cz narazilo na  pražském veletrhu Reklama - polygraf 2009 v expozici určené pro prezentaci každoroční akce Kalendář roku. Na veletrhu na Výstavišti v Praze v Holešovicích, kde jsme si olympijský kalendář prohlédli, jsme se ještě dozvěděli výsledky soutěže kuriózním způsobem. Po dlouhém hledání výsledků jsme našli text
ručně napsaný na papírku utrženém z bloku, kde  bylo sděleno, který z kalendářů  je nejlepší. Je to smutné, zejména když firma, jež do soutěže přihlašuje kalendář,  musí komisi kalendář nejenom poslat, ale složit soutěžní startovné přesahující částku 4000 Kč.



reklama_veletrh.jpg
Na veletrhu Reklama - polygraf 2009 vystavuje mnoho firem výrobky potřebné k propagaci, jsou tady i výrobci plotrů, různých světelných zařízení, vydavatelé literatury a tiskovin  a distributoři  reklamních předmětů. Firma Cool však jen jako jediná podávala návštěvníkům  občerstvení. Asistentka firmy Marie si toho byla vědoma a tak se  ještě k tomu  usmívala.